Over ons

De nieuwe Landelijke Dierenwinkel en Van Stoer Hout Gemaakt aan de Hogebrinkerweg 29 in Hoevelaken heeft zaterdag 28 januari haar deuren geopend.

Ondanks dat de nieuwe locatie op steenworp afstand ligt, hebben eigenaars Jan en Marijke van Veluw toch meerdere verhuiswagens nodig. Voor Van Veluw gaat een langverwachte wens in vervulling: de verhuizing en opening van De Landelijke Dierenwinkel & Van Stoer Hout Gemaakt.

HULP Van Veluw heeft het niet zonder hulp kunnen doen. Naast hemzelf, zijn vader Herman, broers/zwager Henk, Herman en Gerben en vriend Frans dagen, zo niet weken, in de weer geweest om de landelijke stijl, die Van Veluw zelf bedacht, te bouwen. ,,Allereerst is begonnen met het bouwen van de timmerwerkplaats”, vertelt Marijke van Veluw. ,,Daar werden alle meubels, stellingen en andere bouwwerken gezaagd. Alles heeft hij zelf gemaakt.”

DE LANDELIJKE DIERENWINKEL De (vaste) klanten van de dierenspeciaalzaak zullen niet weten wat ze zien als ze de winkel aan de Hogebrinkerweg binnenstappen. Nu, ten tijde van het interview, als alles bijna gereed is, zie je dat het is ingedeeld in productgroepen. Jan van Veluw: ,,Het nieuwe pand is een heel stuk groter en een heel andere winkel geworden. We hebben naast dierbenodigdheden voor honden, katten, knaagdieren, paarden, vissen en vogels ook nog boerderij en tuin en gereedschap toegevoegd. Verder verkopen we niet alleen, mensen komen ook voor goed advies over de verzorging van hun dier.”

KINDERBOERDERIJTJE Het is een unieke landelijke belevingswereld voor jong en oud. In het midden van de nieuwe winkel bevindt zich de ‘mini-kinderboerderijtje’. Marijke van Veluw: ,,Een bezoek aan onze dierenwinkel wordt net een uitje. We kregen op de Koninginneweg al vaak ouders en oma’s en opa’s met kinderen die even binnenkwamen om te kijken naar cavia’s, hamsters en konijntjes. Dat zal hier niet anders zijn. Vandaar dat het weer een prominente plek heeft gekregen.”

VAN STOER HOUT GEMAAKT Van Veluw gaf vorig jaar al aan grootse plannen te hebben. Het per ongeluk gestarte project om meubels te maken van gebruikt of nieuw steigerhout, is uitgelopen op een succes. Mede daarom wordt op de nieuwe locatie speciaal ruimte gemaakt om de meubels te laten zien in een showroom. Van Veluw heeft voldoende ruimte in de nieuwe zagerij om de meubels te maken.

Voor de deur is er voldoende en gratis parkeren.

Bron: StadNijkerk.nl